Păstrarea anvelopelor de iarnă: depozitare acasă sau la hotelul de anvelope?

Depozit de anvelope

Depozitarea corectă a unor anvelope de iarnă este esențială pentru a le prelungi durata de viață, prin menținerea acelorași niveluri de siguranță și performanță, la momentul remontării acestora. O depozitare improprie cauzează deteriorarea cauciucului, deformarea profilului și pierderea aderenței.

Ai un set de anvelope sezoniere și cauți un spațiu optim pentru depozitare? Evident, o soluție la îndemână ar fi depozitarea într-un spațiu disponibil din casă sau dintr-o anexă a unui alt imobil pe care îl administrezi. Însă ce faci dacă nu ai la îndemână o suprafață disponibilă, ideală pentru depozitare?

Poți apela cu încredere la hotelul de anvelope Autobon, pentru că îți garantăm spații de stocare a anvelopelor sigure și conforme cu cele mai ridicate standarde ale calității în acest domeniu. Citește acest articol de blog până la final, astfel încât să iei decizia corectă pentru nevoile și preferințele tale!

Când ar putea fi necesară depozitarea anvelopelor?

Schimbarea sezonului reprezintă cel mai frecvent motiv pentru care un set de anvelope – de iarnă sau de vară – este depozitat pentru o anumită perioadă într-un mediu interior, ferit pe cât de mult posibil de acțiunea factorilor meteo specifici vremii de afară. 

Însă această nevoie poate apărea și în cazul în care ai achiziționat un set de anvelope noi pentru mașina ta, iar pe cele vechi le păstrezi temporar într-un garaj, în mansardă, în beci, pe balcon sau într-un hotel de anvelope cu servicii specializate, până când hotărăști ce vei face cu acestea.

O anumită eroare tehnică poate necesita scoaterea anvelopelor și depozitarea lor în condiții de siguranță, până când acea problemă va putea fi remediată. De altfel, acest lucru poate fi necesar și în cazul în care pot apărea defecțiuni la una dintre jantele mașinii tale. 

Cum se depozitează corect un set de anvelope auto? 

Dacă vrei să depozitezi un set de anvelope de iarnă într-un spațiu personal, este indicat să ții cont de recomandările experților, privind organizarea acelui perimetru și poziția corectă pentru depozitare. Astfel, eviți riscurile asociate unei păstrări improprii, de impact asupra calității produselor tale. 

Identifică mai întâi un loc pentru depozitarea anvelopelor cât mai curat posibil, cu o suprafață optimă pentru păstrarea corectă a întregului set, ferit de expunerea directă la radiațiile UV și temperaturile ridicate din timpul verii. Asigură-te că în spațiul respectiv nu este un nivel de umiditate foarte ridicat. 

Elimină din proximitatea suprafeței respective recipientele care conțin substanțe chimice cu efect posibil coroziv, precum și orice sursă producătoare de ozon. Poți depozita setul de anvelope cu sau fără jante, însă dacă păstrezi și jantele pe anvelope, acest lucru ajută la menținerea formei acestora.

Poziția corectă pentru depozitare este pe banda de rulare, cu realizarea contactului direct pe suprafața de suport. Îți recomandăm să eviți suspendarea setului de anvelope, precum și opțiunea depozitării una peste cealaltă. Ambele variante sunt asociate riscului de deformare a acestora.

Dacă spațiul îți permite, pune anvelopele în poziție culcată, una lângă cealaltă (mai ales dacă menții și jantele fixate pe structura lor). Pentru un plus de siguranță, acoperă-le cu o folie specială de protecție. Marchează la final anvelopele, pentru a le remonta corect pe mașină și într-un timp scurt.

Depozitarea anvelopelor acasă: beneficii

Dacă vrei să depozitezi setul de anvelope de iarnă acasă, această alegere generează anumite beneficii. Evident, unul dintre cele mai importante este economisirea costurilor. Depozitarea acasă presupune zero cheltuieli, cu excepția celor realizate pentru accesorii speciale precum husele.

Un alt beneficiu major este accesul imediat la setul de anvelope. În plus, ai control total asupra condițiilor de depozitare, astfel încât să te asiguri că temperatura ambientală, nivelul de umiditate și luminozitatea sunt ideale pentru amenajarea unui mediu optim. 

Acest lucru este foarte important, mai ales dacă deții un set de anvelope auto ce implică nevoia unor condiții pentru depozitare speciale. În plus, ai mai multă flexibilitate în schimbarea lor, atunci când vezi că vremea de afară se schimba brusc, fără să mai depinzi de programul unui furnizor de servicii. 

Anvelope pe rastel

Depozitarea anvelopelor la hotelul de anvelope: beneficii

Hotelul de Anvelope Autobon garantează stocarea corectă a anvelopelor sezoniere în depozite concepute pentru această activitate. Spațiile special amenajate dispun de rafturi cu structură stabilă pentru o stocare în poziție verticală a anvelopelor, la o distanță optimă față de sol. 

Mai mult decât atât, anvelopele depozitate la noi sunt menținute pe rafturi fără nicio altă greutate ce ar putea exercita o forță suplimentară asupra lor, evitându-se astfel riscul unei posibile deformări. În plus, anvelopele tale de iarnă sunt menținute la o temperatură ambientală optimă. 

Specialiștii noștri le monitorizează în permanență, prin intermediul sistemului WMS, ce permite o identificare a acestora în doar câteva momente de la momentul clientului. Alături de noi, economisești timp și spațiu, având garanția unei depozitari în condiții optime pentru produsele tale. 

În ceea ce privește siguranța, anvelopele pot fi un obiect de interes pentru hoți, mai ales dacă sunt depozitate în locuri ușor accesibile. Depozitele profesionale pentru anvelope sunt dotate cu măsuri de securitate suplimentare – senzori și supraveghere video, alarme și personal de securitate.

Când poți utiliza serviciile unui hotel de anvelope?

Indiferent de natura setului pe care vrei să îl lași la noi – anvelope de iarnă sau anvelope de vară – ne poți contacta pentru o ofertă de depozitare atunci când spațiul personal nu este suficient de generos. Chiar dacă ai suficienți metri pătrați, există riscul de a nu te bucura și de un spațiu sigur. 

Lipsa timpului reprezintă un alt motiv pentru a solicita serviciile oferite de hotelul de anvelope Autobon. Dacă nu poți identifica o fereastră de timp suficient de mare pentru a manipula și depozita de unul singur anvelopele cu care este echipată mașina ta, intră pe site și completează formularul!

De asemenea, dacă îți dorești o soluție simplă, rapidă și eficientă pentru depozitarea temporară a setului tău de anvelope sezoniere, te poți baza pe noi. Dispunem de soluțiile potrivite pentru a asigura o stocare raportată la cele mai înalte standarde de calitate, la un preț extrem de avantajos!

Te invitam să descoperi și alte articole de pe blogul nostru, pentru a mai multe informații utile despre stocul nostru de anvelope, beneficiile pe care le oferă în anumite condiții de trafic și soluțiile optime pentru întreținerea lor, la prețuri avantajoase și cu un minim de efort!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *