Cele mai bune anvelope de iarnă

Chiar dacă toamna abia a început, până la venirea sezonului rece nu mai e atât de mult. Și chiar dacă ultimele ierni ne-au obișnuit cu zăpadă abia în luna ianuarie, legea impune schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă încă de la debutul lunii decembrie. Până la urmă, prognozele meteo sunt doar o estimare a vremii, deci prima ninsoare poate cădea mai repede decât ne-am putea aștepta, așa că nu are rost să riști vreo amendă. 

Ca orice șofer responsabil, probabil te întrebi cum ai putea alege cele mai bune anvelope de iarnă la un preț rezonabil. Ca prim sfat, îți sugerăm să ignori părerea prietenilor sau a familiei. Poate că amicul tău îți va spune că a găsit un set de cauciucuri de iarnă excelent, însă asta nu înseamnă că anvelopele recomandate de el se potrivesc și pentru mașina pe care o conduci tu. 

Fotografie creată de Brett Sayles, de la Pexels

Cel mai bine este să urmărești indicațiile pe care ți le-am pregătit în rândurile ce urmează pentru a ajunge de la sute de oferte la cele mai bune anvelope de iarnă, care îți vor satisface perfect nevoile. Iată cum vei putea face asta.

Începe cu dimensiunea anvelopelor

În primul rând, va trebui să verifici cartea tehnică pentru a vedea care sunt recomandările producătorului auto în ceea ce privește dimensiunile anvelopelor potrivite pe mașina ta. Sau poți arunca un ochi pe lateralul anvelopelor cu care autoturismul tău este deja echipat, pentru că dimensiunea cauciucurilor de vară este aceeași cu cea a anvelopelor de iarnă, dacă utilizezi aceleași jante. 

Să presupunem că observi inscripția anvelope de iarna 205/55R16.

  • 205 reprezintă lățimea benzii de rulare, altfel spus a părții care intră în contact direct cu partea carosabilă, număr exprimat în milimetri
  • 55 reprezintă raportul în procente dintre partea superioară a anvelopei (înălțimea peretelui lateral) și lățimea benzii de rulare (lățimea secțiunii)
  • R reprezintă faptul că anvelopa are o structură radială
  • 16 indică diametrul jantei pe care sunt montate roțile, sau mai simplu spus: diametrul interior al anvelopei în inch
Fotografie creată de Mike, de la Pexels

Continuă cu tipul de drum pe care vei circula

Obișnuiești să folosești mașina cu precădere pentru a te deplasa în interiorul orașului sau o utilizezi și la drumuri mai lungi ori pentru carosabil accidentat? Dacă de obicei conduci mult, atunci cele mai bune anvelope de iarnă pentru tine sunt cele de înaltă calitate. Acest criteriu de selecție a acestor accesorii auto te va ajuta mai ales atunci când vei fi nevoit să treci prin zone afectate de condiții severe. În cazul în care mașina este utilizată strict pentru deplasările din oraș, atunci te poți orienta și către variante de buget ale cauciucurilor sau de ce nu, către un set de anvelope allseason de calitate, despre care am scris mai multe în acest articol.

Apreciază calitatea anvelopelor

Cele mai bune cauciucuri de iarnă pot fi alese după o analiză a fotografiilor puse la dispoziție de comercianți. Poți compara vizual calitatea diferitelor anvelope disponibile, fiind atent în special la canelurile, flexibilitatea și rigiditatea laterală. Reține următorul aspect – canelurile mari oferă o tracțiune mai bună pe suprafețele acoperite cu zăpadă sau gheață, ajutând în același timp la înlăturarea mai rapidă a zăpezii și a nămolului de pe suprafața acestora.

Photo by Colton Sturgeon on Unsplash

Cere ajutor de specialitate

Dacă ai parcurs toți pașii de mai sus, dar ești la fel de nehotărât când vine vorba să alegi setul de anvelope de iarnă potrivit pentru mașina ta, înseamnă că ai nevoie de puțin ajutor. La Anvelope Autobon îți oferim consultanță de specialitate prin intermediul reprezentanților noștri de vânzări, care vor ști exact care sunt întrebările pe care să ți le adreseze pentru a ajunge la lista de top a anvelopelor de iarnă care s-ar preta pentru mașina ta.

Dincolo de utilizarea de rutină a autoturismului, specialiștii noștri auto vor vrea să afle care este kilometrajul anual, dar și bugetul de care dispui pentru această investiție în siguranța ta. Pentru că, până la urmă, despre asta e vorba. Anvelopele reprezintă singurul contact pe care îl poți avea, din spatele volanului, cu partea carosabilă, așa că achiziționarea celor mai bune anvelope de iarnă este un proces foarte important pentru tine, familia ta, dar și ceilalți participanți la trafic.

Sperăm că acest material te-a lămurit și ți-a răspuns la întrebarea Cum alegi cele mai bune anvelope de iarnă, așa că nu ne mai rămâne decât să îți dorim drumuri bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *